Nl En

Coronavirus maatregelen

Zoals we allemaal weten heeft het coronavirus ook ons land bereikt.

Wij, van Grip Psychologen, zijn ons hiervan bewust. We volgen dan ook nauwgezet onderstaande adviezen van het RIVM om ervoor te zorgen dat we datgene doen wat nodig is om voor een veilige omgeving te blijven zorgen. Wij verzoeken jullie onderstaand nauwkeurig door te nemen.

 

  • Wij schudden geen handen meer.
  • Wij wassen regelmatig onze handen en vragen u dit ook te doen (20 seconden beide gehele handen tot aan de pols met zeep).
  • Wij gebruiken momenteel nog glazen, maar hebben papieren bekertjes voor de wachtruimte en het personeel in bestelling. Deze bekertjes kunt u zelfstandig weggooien in de prullenbak.
  • Wij gebruiken geen handdoeken of gele doekjes, dit wordt vervangen door papieren handdoekjes.
  • Wij delen zo weinig mogelijk materiaal en maken wat we gebruiken schoon (laptops, muis, emdr kit etc).
  • Wij verzoeken iedereen te niezen of te hoesten in de elleboog. 
  • De gehele wachtruimte, behandelkamers, sanitaire ruimtes, keukenkastjes, deurklinken en liftknopjes worden extra grondig gereinigd tijdens werktijden (hiervoor is een team onder de collega’s aangewezen en hiervoor liggen op iedere behandelkamer en in de wachtruimte reinigingsdoekjes).

 

Wij verzoeken cliënten met klachten zoals luchtwegklachten, hoesten, niezen, kortademigheid, verkoudheid of griepklachten thuis te blijven en uit te zieken. Bel uw afspraak af en/of plan een telefonische afspraak of Skype afspraak. Het no show beleid (24uur van te voren afmelden) is bij aanwezigheid van deze klachten momenteel niet van toepassing. 

 

Dezelfde regels gelden wanneer u in één van onderstaande gebieden** bent geweest of in contact bent geweest met iemand die mogelijk besmet is, maar zelf nog geen hevige klachten heeft. Wij verzoeken u gedurende twee weken de behandeling telefonisch of via Skype te laten plaatsvinden. 

 

Wat kan u doen wanneer u denkt mogelijk het corona virus te hebben opgelopen?

Neem dan direct contact op met uw huisarts of huisartsenpost. De GGD infolijn en RIVM infolijn kan u ten alle tijden benaderen voor verdere vragen. Daarbij wijzen wij u erop dat grip een meldplicht heeft bij verdenking van mogelijke besmetting van collega’s en/of cliënten.

 

** Corona geïnfecteerde gebieden: 

Azië: China (inclusief Hong Kong en Macau), Taiwan, Singapore, Zuid-Korea, Iran

Italië: Milaan, Turijn, Venetië, noordelijke ski-gebieden, de gemeenten Codogno, Sesto Cremonese, Pizzighettone, Soresina, Sesto S.G., Pieve Porto Morone, Casalpusterlengo, Castiglione d'Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Trentino, Zuid-Tirol, Terranova dei Passerini, Castelgerundo en San Fiorana (regio Lombardije) en V’o Euganeo, Mira (regio Veneto).

 

Dit geldt ook wanneer je korte tijd op één van deze bestemmingen bent geweest, zoals bij een vliegreis overstap.

 

Verder verwijzen we jullie graag naar de website van het RIVM. Hier vind je alle actuele informatie https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19