Nl En

Coronavirus update dd 5/11/21

NIEUWS 5 NOVEMBER 2021:

Wij volgen de adviezen van het RIVM en vragen uw medewerking voor deze aandachtspunten:

 • Was vaak en goed uw handen en gebruik de handlotion op onze locaties.
 • Geef elkaar de ruimte. 1,5 meter blijft een veilige afstand.
 • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht, een mondkapje is vooralsnog niet verplicht op de locaties.

LET OP: bij klachten dient u een PCR-test te doen. De zelftest biedt niet voldoende uitsluitsel. Wacht de uitslag af en pas de afspraak aan naar beeldbellen indien positief getest.

 

Hartelijk dank voor uw begrip.

 

NIEUWS 4 OKTOBER 2021:

Wij houden ons voorlopig nog aan het beleid zoals hieronder gepubliceerd op 15 december 2020.

 

NIEUWS 15 DECEMBER:

Geachte cliënt,

Vanwege de recente ontwikkelingen rond de verspreiding van het coronavirus in Nederland heeft premier Mark Rutte maandagavond tijdens een toespraak weer nieuwe maatregelen aangekondigd. Door middel van deze mail willen we u op de hoogte stellen van de uitwerking van de maatregelen binnen Grip.

We hebben besloten dat we blijven werken zoals wij tot nu toe al werkten. Dat houdt in dat onze medewerkers zo veel mogelijk thuis werken, maar waar nodig is en/of anders is afgesproken met onze cliënten werken zij op één van onze locaties.

Grip heeft het beleid heeft om intakegesprekken zoveel mogelijk op locatie te houden, omdat deze wezenlijk verschillen van vervolggesprekken. Dit is echter niet altijd mogelijk, omdat de therapeut niet naar de locatie kan reizen of omdat het anders te druk wordt op onze locaties. U bent in de bevestiging van uw intakegesprek geïnformeerd of uw gesprek op locatie plaats zal vinden of dat deze online gehouden wordt. Mocht hier enige verandering in zijn, dan laten wij u dat op tijd weten.

Doormiddel van de bovenstaande maatregelen willen wij tegemoet komen aan de vraag van de overheid om ons solidair op te stellen naar de ouderen en de mensen met een zwakke gezondheid. Wij geloven erin dat als iedereen in Nederland de maatregelen serieus neemt dat we de duur van deze coronacrisis zoveel mogelijk kunnen verkorten en de impact kunnen beperken.

Hartelijk dank voor uw begrip en medewerking.

 

NIEUWS 16 OKTOBER:

Dit bericht is gericht aan de cliënten die naar de locatie komen voor de afspraken.
Aan de maatregelen hebben wij het gebruik van een mondmasker toegevoegd, naar het dringende advies vanuit de regering.
Hieronder vindt u ter herinnering de regels waarbinnen wij bij Grip de veiligheid voor uzelf en voor ons kunnen borgen in het geval van afspraken op de locatie. Wij houden ons nog aan alle richtlijnen van het RIVM en de GGZ. Dat vraagt ook wat aanpassingen van u.
Het kan zijn dat u alleen via beeldbellen behandeling volgt, dan geldt deze update voor nu nog niet voor u. 
 
Aan u vragen we om:

 1. Precies op tijd te komen/zo kort mogelijk in de wachtkamer te zijn;
 2. Draag bij entree in ons gebouw een mondmasker. Deze kan pas afgezet worden wanneer u plaats neemt in de behandelkamer.
 3. Neem plaats op een van de stoelen die klaarstaan, verplaats deze niet zodat ze op 1,5 meter afstand van elkaar blijven staan;
 4. Indien er iemand met jou meekomt, maar niet in de behandelkamer aanwezig hoeft te zijn, vragen we diegene om buiten te wachten;
 5. Thuis naar de wc te gaan en thuis wat te drinken of drinken mee te nemen; het toilet op de locatie Falckstraat is alleen in gebruik voor het personeel. Excuses voor het ongemak.
 6. Bij binnenkomst je handen te desinfecteren met de desinfecterende handgel in de wachtkamer
 7. Voorafgaand aan de afspraak onderstaande checks te doen bij jezelf.

 
De afspraak kan niet face-to-face doorgaan als je zelf of een van je huisgenoten op het moment van de afspraak of twee dagen voorafgaand aan de afspraak één van onderstaande vragen met ja beantwoord.  
 

 JA/NEE
Heb je verhoging? (bij paracetamolgebruik daar 0,5C bij optellen)  
Heb je last van kortademigheid in rust of bij lichte inspanning?  
Heb je last van spierpijn in rust of bij lichte inspanning?  
Heb je last van algehele malaise in rust of bij lichte inspanning?  
Heb je last van hoesten?  
Heb je last van keelpijn?  
Heb je last van neusverkoudheid: snotteren/niezen/loopneus/verstopt neus?  
Heb je last van recent ontstane onverklaard smaak en/of reukverlies (ook zonder neusverkoudheid)?  
Heb je last van extreme vermoeidheid?  
10 Heb je last van pijn achter de ogen?  
11 Heb je op dit moment last van (onverklaarde) diarree?  
12 Heb je een huisgenoot/partner met een bewezen of verdachte COVID-19  

NIEUWS 16 SEPTEMBER:

Geachte cliënt,

 

Helaas is de verwachting dat (vermoeden van) besmetting met Covid-19 vaker voor zal gaan komen, zowel bij onze therapeuten als bij onze cliënten. Wij doen erg ons best om hier passende maatregelen en oplossingen voor te bewerkstelligen. De belangrijkste maatregel die wij treffen is dat wij behandeling volledig online aanbieden in het geval van klachten of besmetting. Indien u of uw behandelend therapeut besmet is met COVID-19 dan zullen wij direct alle behandelsessies omzetten naar online behandelsessies middels beeldbellen, om u zo een efficiënte en bewezen effectieve behandeling te blijven bieden. Ook als u zich niet fit genoeg voelt om naar de afdeling te komen, dan willen we u vragen om toch de afspraken door te laten gaan en deel te nemen via de online behandelafspraak. Dat blijven wij ook zoveel mogelijk doen.

 

Mocht thuis online behandeling volgend niet mogelijk zijn, dan kunt u te allen tijde contact met het secretariaat opnemen en vragen naar een kamer op locatie om de afspraak online te kunnen volgen.

 

Hartelijk dank voor uw inzet en medewerking.

 

NIEUWS 5 JUNI:

Een aantal van onze psychologen zijn een dag in de week weer op locatie beschikbaar. Dit betekent helaas niet dat we iedereen gelijk op locatie kunnen ontvangen, deze plaatsen zijn erg beperkt. U kunt altijd overleggen met ons secretariaat of dit een mogelijkheid is. Wij hebben op dit moment wel genoeg plek om behandelingen te beginnen via beeldbellen.

 

NIEUWS 8 APRIL:

Wij hebben een pagina aangemaakt met antwoorden op de meest gestelde vragen. Deze kunt u vinden onder ''Aanmelding en contact'' - ''FAQ Corona''.

 

NIEUWS 27 MAART:

Wij zijn weer volledig telefonisch bereikbaar. De wachttijd ligt momenteel op 10 à 12 weken. Wanneer na uw aanmelding en screening van uw hulpvraag blijkt dat u ingepland kunt worden voor een eerste gesprek, dan is er de mogelijkheid gebruik te maken van een gratis online zelfhulp module (Therapieland) om gedurende de periode van de wachttijd zelf alvast aan de slag te gaan.

 

NIEUWS 23 MAART:

Op dit moment zijn wij telefonisch minder bereikbaar dan u van ons gewend bent, u kunt ons het beste bereiken via het e-mail adres: secretariaat@grippsychologen.nl . Daarnaast kunnen onze wachttijden afwijken van de wachttijden op deze site en kan het soms langer duren voor wij in contact met u komen na aanmelding. Wij doen ons uiterste best om u, in deze tijd, de beste mogelijke hulp te bieden en wij vragen uw begrip hiervoor.

 

NIEUWS 16 MAART:

Vanwege de recente ontwikkelingen rond de verspreiding van het coronavirus in Nederland is binnen Grip besloten dat vanaf maandag 16 maart 2020 onze medewerkers zo veel mogelijk thuis werken.

Voor onze cliënten betekent dit concreet dat uw gesprekken alleen nog via beeldbellen (Whereby) of telefonisch gehouden worden. Onze ervaring is dat dit een goed alternatief is voor de behandeling op de vestiging.

 

Wij vragen van onze cliënten om contact op te nemen met het secretariaat. Besproken zal worden of de afspraak per beeldbellen of telefonisch zal plaatsvinden en op welk tijdsstip dit zal zijn. Als u bij ons geen telefonische/online sessies wilt volgen zijn wij genoodzaakt uw dossier te sluiten omdat wij de verantwoordelijkheid van een onderbroken behandeling helaas niet kunnen dragen. Wij vragen u dan om contact op te nemen met uw huisarts.

 

Doormiddel van de bovenstaande maatregelen willen wij tegemoet komen aan de vraag van de overheid om ons solidair op te stellen naar de ouderen en de mensen met een zwakke gezondheid. Wij geloven erin dat als iedereen in Nederland de maatregelen serieus neemt dat we de duur van deze coronacrisis zo veel mogelijk kunnen verkorten en de impact kunnen beperken.

Hartelijk dank voor uw begrip en medewerking.

Met vriendelijke groet,
Grip psychologen