Runningtherapie

Runningtherapie

 

Wil jij je mentaal fitter voelen, een betere stemming hebben en meer zelfvertrouwen ontwikkelen? Of heb je slaapproblemen of angsten waar je vanaf wilt? Dan is runningtherapie in een groep bij Grip Psychologen iets voor jou!

 

Runningtherapie is het inzetten van een rustige duurloop, waarbij op matig intensief niveau wordt bewogen. Onderzoek laat positieve resultaten zien van beweging bij onder andere depressie, angst, verslaving en chronische pijn. De groep wordt begeleid door een psycholoog, die tevens is opgeleid tot runningtherapeut. De toegevoegde waarde van runningtherapie door psychologen is dat er extra aandacht is voor de relatie tussen lichaam en geest.

 

Achtergrondinformatie over Runningtherapie

Runningtherapie heeft vele voordelen voor de gezondheid. Bewegen versterkt het lichaam, zorgt voor ontspanning en creëert een algehele verbetering in de stemming. Bij mensen die regelmatig op matig intensief niveau bewegen treedt een aanzienlijke verbetering in lichamelijke en geestelijke gezondheid op. Het vermindert bijvoorbeeld klachten als:

  • Somberheid
  • Vermoeidheid
  • Concentratieproblemen
  • Angst- en paniekklachten
  • Faalangst en onzekerheid
  • Prikkelbaarheid

 

Voor wie is de cursus geschikt?

Runningtherapie is bedoeld voor mensen die last hebben van (milde) klachten zoals somberheid, vermoeidheid en angst. Je hoeft geen goede conditie te hebben om mee te kunnen doen, we lopen op verschillende tempo’s.

 

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is op een ontspannen, niet-prestatiegerichte manier te leren bewegen. We werken met persoonlijke doelen. 

 

Cursusdagen 2018

De cursus is iedere woensdagmiddag van 16:00 uur tot uiterlijk 17:30 uur.

Afwijkende tijden en/of dagen zullen met de groep worden gecommuniceerd.

Tevens kunt u tijdens individuele sessies Running therapie ervaren. Vraag het secretariaat om meer informatie.

 

Locatie: We starten vanaf onze locatie op de Falckstraat en locatie Surinameplein.

Het is een doorlopende cursus, wat betekent dat u op elk moment kan instromen en niet hoeft te wachten tot een nieuwe cursus start.

 

Kosten & Aanmelden

In de meeste gevallen worden de kosten vergoed door de zorgverzekering.

De kosten zijn €350,- voor de hele cursus. Dit is inclusief intakegesprek, gepersonaliseerd loopschema, tien cursusmomenten en een reader met aanvullende informatie over onderwerpen zoals ademhaling, hardloopkleding, motivatie en mindfulness.

 

U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met het secretariaat via 085-0471147 of via info@grippsychologen.nl. Vermeld hierbij dat het gaat om Runningtherapie. Ook voor vragen met betrekking tot de kosten, de aanmelding en voor alle overige informatie, kunt u contact opnemen met het secretariaat. Indien u al in behandeling bent bij Grip Psychologen kunt u dit ook bespreken met uw therapeut.