Groepstraining Zelfvertrouwen

Vergroot uw zelfvertrouwen: Groepstraining ‘Grip op je zelfbeeld’

Het doel van deze groepstraining is het vergroten van uw zelfvertrouwen en het opbouwen van een positiever zelfbeeld.

Heeft u ook regelmatig last van het idee dat u er niet bij hoort of vind u uzelf de mindere of niet zo de moeite waard? Het kan zijn dat u last heeft van een gebrek aan zelfvertrouwen of een negatief zelfbeeld. Dit kan allerlei vervelende gevolgen hebben, bijvoorbeeld dat u zich erg op de achtergrond houdt, weinig initiatief durft te nemen of continu alles zo perfect mogelijk probeert te doen om te voorkomen dat anderen u af kunnen kraken. Ook kan het op lange termijn leiden tot somberheid of angstklachten.

 

De training bestaat uit 7 bijeenkomsten (de laatste is een terugkombijeenkomst), met de volgende thema’s:

 

Bijeenkomst 1: Kennismaken. Uitleg van de training en uitleg van het ‘witboek’. 

Bijeenkomst 2: Achterhalen van het negatieve vooroordeel over uzelf.

Bijeenkomst 3: Denkfouten, achterhalen van de belangrijkste cognitieve vertekeningen.

Bijeenkomst 4: Perfectionisme/hoge eisen/leefregels.

Bijeenkomst 5: Omgaan met kritiek en complimenten.

Bijeenkomst 6: Assertiviteit, opkomen voor eigen belang.

Bijeenkomst 7: Zelfcompassie en een mildere blik naar uzelf ontwikkelen.

 

De eerstvolgende training zal plaatsvinden op donderdagavond van 18.30u tot 20.15u op de volgende data:

 

8, 15, 22 en 29 november

6 en 13 december

 terugkombijeenkomst: 10 januari

 

De volgende training zal zijn op:

7, 14, 21 en 28 februari

7 en 14 maart

terugkombijeenkomst: 12 april

 

Als u zich wilt aanmelden voor de groep:

Kosten voor deelname aan de groep bedragen € 350,- (2018, voor 2019 dient het nog berekend te worden en zal het wat hoger uitvallen) .

Wanneer u bent doorverwezen door uw huisarts en de huisarts het idee heeft dat de psychische klachten lijken voort te komen uit een negatief zelfbeeld is het mogelijk dat (een deel van) de kosten vergoed worden. Te denken valt aan (dysthyme) depressieve klachten, angstklachten (sociale angst, faalangst, negatief lichaamsbeeld) of wanneer er bijvoorbeeld sprake is van (overmatig) alcohol- en drugsgebruik, overmatig eten en excessief sporten. Uw psycholoog zal samen met u bekijken of u in aanmerking komt voor vergoeding. De kosten voor deelname aan de groepsbehandeling worden in enkele gevallen ook vergoed door uw werkgever.

 

U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met het secretariaat via 085-0471147 of via info@grippsychologen.nl. Vermeld hierbij dat het gaat om de groepstraining Negatief Zelfbeeld. Ook voor vragen met betrekking tot de kosten, de aanmelding en voor alle overige informatie, kunt u contact opnemen met het secretariaat. Indien u al in behandeling bent bij Grip Psychologen kunt u dit ook bespreken met uw therapeut.  

 

Doorverwijzing huisartsen:

Wanneer kunt u doorverwijzen voor de groepsbehandeling?

Wanneer u het idee heeft dat de psychische klachten van uw patiënt lijken voort te komen uit een negatief zelfbeeld. Te denken valt aan (dysthyme) depressieve klachten, angstklachten (sociale angst, faalangst, negatief lichaamsbeeld) of wanneer er bijvoorbeeld sprake is van (overmatig) alcohol- en drugsgebruik, overmatig eten en excessief sporten.

Mocht uw patiënt verdere informatie willen omtrent de groepsbehandeling dan kan hij of zij uiteraard contact hierover opnemen met ons secretariaat op 085-0471147 of via email secretariaat@grippsychologen.nl.