Een nieuwe groepstraining mindfulness

Een nieuwe groepstraining mindfulness gaat van start en u kunt zich hiervoor aanmelden!

Mindfulness (of aandachtgerichtheid) betekent het bewust brengen van de aandacht naar de huidige ervaring met een open en nieuwsgierige blik.

 

Tijdens de training wordt u zich bewust van deze automatische reacties en leert u op een andere manier met klachten, gedachten en gevoelens omgaan. Vanuit dit nieuwe en ‘open’ bewustzijn dat u ontwikkelt, worden problemen beter hanteerbaar. Dit stelt u in staat om op een vrijere manier in het leven te staan en uw kwaliteiten beter te benutten.

 

De training bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur en vindt plaats in groepsverband. Elke bijeenkomst vindt plaats volgens een vaste opbouw en heeft een eigen thema. De training wordt voorafgegaan door een individueel intakegesprek. 

In de mindfulness-training staat het leren van een vaardigheid centraal. Het is geen therapie- of praatgroep. U leert het beste door veel te oefenen en te ervaren. Het is daarom belangrijk dat u tijdens de training 30-45 minuten per dag vrij maakt om thuis te oefenen. Het doel is het geleerde te integreren in uw dagelijkse leven. Het werkboek en het audiomateriaal zullen u hierbij helpen. Na de volledige training bent u in staat om de geleerde vaardigheden zelfstandig toe te passen.

 

De training zal plaatsvinden op de volgende data:

9, 16, 23 & 30 oktober

6, 13, 20 & 27 november

Tot slot is en een follow-up bijeenkomst op 8 januari 2019.

 

Hier kunt u meer lezen over onze mindfulness-training.