Burn-out

Mentaal en fysiek volledig uitgeput, neerslachtig, afstand nemen van werk en sociale omgeving. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van klachten die samen kunnen hangen met een burn-out. Wellicht herkent u deze klachten maar al te goed. U vraagt zich af wat er is gebeurd met de persoon die u vroeger was. Er bestaat een kans dat u lijdt aan de gevolgen van een burn-out.


De oorzaken

Er bestaan verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan burn-out. Bekende voorbeelden zijn persoonlijkheidstrekken zoals sterke plichtsgetrouwheid, perfectionisme en werkverslaving, maar ook te weinig rust en ontspanning nemen in verhouding tot geleverde inspanningen. Soms wordt men er 'gevoelsmatig' toe gedreven om bovenmatig hard en lang te werken of dient men te functioneren binnen een negatieve werkomgeving. De combinatie van factoren kunnen voor iedereen verschillend zijn, maar de klachten komen veelal sterk overeen.

 

Behandeling van burn-out

Een burn-out is succesvol te behandelen met behulp van cognitieve gedragstherapie. Tijdens deze behandeling worden irreële gedachten en bepaalde gedragspatronen onderzocht, die uw klachten mogelijk in stand houden. Daarbij wordt gestart met het creëren van een juiste balans tussen inspanning en ontspanning, waardoor u weer meer energie krijgt om dingen te ondernemen. Grip Psychologen is gespecialiseerd in burn-out behandelingen en biedt een traject ter ondersteuning bij werkhervatting voor duurzaam herstel, namelijk Grip op Werk.

 

Voor meer informatie:

https://www.thuisarts.nl/overspannen/ik-heb-burn-out

 

Blended Care

Wanneer er sprake is van burnout klachten bieden wij gedeeltelijk online behandeling aan, in samenwerking met de online programma's (e-health) van Therapieland. Op de pagina Blended Care vindt u meer informatie.

 

Vergoeding

Deze klachten vallen niet onder de vergoede zorg. Tenzij er bij u een andere, wel vergoede stoornis wordt vastgesteld zult u voor deze klachten zelf de kosten moeten betalen. Informeer bij ons secretariaat naar de voorwaarden.

 

Contact opnemen

Wilt u direct een afspraak maken of wenst u meer informatie? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wij leggen u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.