Logo Sport
Nl En

Sportpsycholoog Amsterdam en Wormerveer

Sportpsychologie houdt zich bezig met hoe je als sporter in een optimale prestatietoestand terecht kunt komen. Een toestand waarbij je zodra 'het erop aankomt' geen last hebt van spanning of concentratieverlies en daardoor optimaler kunt presteren.. Kortom, je leert hoe je door middel van mentale training de juiste mentale toestand kunt bereiken.

 

Mentale training

Een prestatie hangt niet alleen af van fitheid, tactisch inzicht of techniek, maar ook van het bereiken van de juiste mentale toestand. Hoe ga je om met afleiding, tegenslagen en stress? Hoe bereik je het punt van optimale concentratie en volledige toewijding? Welke vaardigheden zijn bepalend voor optimale prestaties in een specifieke tak van sport of in teamverband? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vraagstukken die veelal behandeld worden door Grip Sport & Prestatiepsychologie.

 

Coaching

Mentale training richt zich op het creëren van de optimale prestatietoestand. Met coaching worden je (persoonlijke) problemen en knelpunten in kaart gebracht. Tijdens een kortdurende en intensieve begeleiding gaan we deze problemen gezamenlijk te lijf. Tijdens het traject doe je waardevolle zelfkennis op en leer je inzichtelijk om te gaan met specifieke situaties. Deze ervaring geeft veelal voldoende handvatten om hier nog lang van te profiteren.

 

Grip sport- en prestatiepsychologie

Het grootste deel van de Grip Psychologen is lid van de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN) , BIG geregistreerd, aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en lid van de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapie (VGCT). Wij zijn gevestigd op locaties in Amsterdam en Wormerveer.

 

Wil je alleen meer informatie aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op en wij leggen je uit wat wij voor je kunnen betekenen.

 

individuele_sporter

team trainer_coach