Logo Sport
Nl En

Tarieven

Tijdens de intake gaan wij na wat voor behandeling of mentale training het beste bij je past en geven wij informatie over de bijkomende kosten. Hieronder staat alvast wat informatie over de kosten. Vraag het vooral aan je sportpsycholoog als er na de intake nog zaken onduidelijk zijn.

 

Wanneer je geen last hebt van psychische klachten en je hulpvraag uitsluitend gericht is op sportpsychologie/mentale training dan worden de kosten hiervoor niet vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten bedragen dan 90,00 euro per sessie. Deze kosten dien je zelf te betalen. Soms wordt er door de club/ bond/ NOCNSF een deel vergoed van de sessies. Het is handig dit uit te zoeken voorafgaand aan je intakegesprek.

De kosten voor een intake zijn €190,00.

 

In sommige gevallen, wanneer er sprake is van psychische klachten, wordt er mogelijk toch een aantal sessies vergoed door de zorgverzekeraar. Het gaat dan om een Basis GGZ (BGGZ) behandeling.

Wanneer dit zo is, dienen wij de nota van het gesprek rechtstreeks bij je zorgverzekeraar in. Je hebt er zelf geen omkijken naar. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract voor de BGGZ.

 

Kosten BGGZ behandeling (voorheen eerstelijnspsychologie):

Bij behandeling in de Generalistische Basis GGZ zijn 4 tot 11 gesprekken vaak voldoende om op eigen kracht weer verder te kunnen.

Er is geen eigen bijdrage. De zorgverzekeraar verrekent onze kosten met je verplichte eigen risico. Dit is in 2017 € 385,- per jaar. Indien je nog niet je eigen risico hebt gebruikt, betaal je de eerste gesprekken dus zelf. Grip Psychologen heeft binnen de BGGZ contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

 

Afzeggen van een afspraak

Indien u de afspraak 24 uur van te voren afbelt of mailt brengen wij u geen kosten in rekening. Indien u de afspraak niet 24 uur van te voren afbelt of in het geval dat u niet komt op uw afspraak, dan brengen wij een deel van het consult bij u in rekening (€45).