Nl En

Sporters

Merkt u tijdens een wedstrijd dat de spanning te hoog oploopt waardoor u niet meer in staat bent om een optimale prestatie te leveren? Of merkt u dat u zich niet kan focussen omdat u onzeker bent of dat de faalangst tijdens het sporten u in de weg staat? Sportpsychologie houdt zich bezig met hoe u als sporter in een optimale prestatietoestand terecht kunt komen. Een toestand waarbij u om leert gaan met spanning of concentratieverlies en daardoor optimaler kunt presteren. Een prestatie hangt niet alleen af van fitheid, tactisch inzicht of techniek, maar ook van het bereiken van de juiste mentale toestand. Kortom, door middel van mentale training kunt u de juiste mentale toestand bereiken.

Mentale trainingindividuele_sporter.gif.pagespeed.ce.tEDhtziMmp

Wanneer u bij Grip een individuele mentale training komt volgen heeft u eerst een intakegesprek met één van de mentale trainers. Samen met de mentaal trainer worden doelen opgesteld voor de training. Doelen waaraan wij vaak werken met sporters zijn: beter omgaan met spanning, het verbeteren van de concentratie en het vergroten van de motivatie en zelfvertrouwen. Met behulp van onze mentale training gaat u met deze doelen aan de slag. Een mentale training duurt gemiddeld 10 sessies.

Sporters met psychische klachten

Heeft u als sporter psychische klachten ontwikkeld en is een mentale training misschien niet voldoende? Ook dan kunt u bij ons terecht. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie.