Nl En

Workshops

Workshop Gedachtetraining

Tijdens het sporten gaan er voortdurend gedachten door uw hoofd, zoals 'het moet goed gaan' of 'ik ga deze penalty raak schieten'. Sommige gedachten helpen u om goed te presteren, andere gedachten doen dat niet. Tijdens deze workshop leert u hoe gedachten vaak de oorzaak zijn van negatieve emoties.  Hoe u ze kan herkennen en vervolgens hoe u ze om kunt buigen in gedachten die uw zelfvertrouwen zullen versterken. U leert om te gaan met storende gedachten, zodat uw gedachten uw prestatie op een positieve manier beïnvloeden. 

Workshop Teambuilding

Deze workshop heeft als doel de 'teamcohesie' te vergroten. Uit veel onderzoek blijkt dat naarmate een team meer 'een team' is de prestaties ook beter zijn en het sporten leuker is. Tijdens deze workshop gaan we in op onderwerpen als; wat maakt een team tot een team, hoe gaat u om met verschillen binnen een team, wat zijn sterke, wat zijn minder sterke punten. Dit doen we vooral aan de hand van veel oefeningen die allemaal op teambuilding gericht zijn.

Workshop Visualisatie

Veel topsporters passen visualisatie toe en onderzoek wijst er op dat dit uw prestatie verbetert. Visualisatie is een onderdeel van mentale training waarbij u in uw hoofd uw techniek oefent. Dit kan u helpen om nieuwe technieken te oefenen of bekende technieken er in te slijpen, zoals de schietbeweging bij een penalty. Ook kunt u voor een wedstrijd door middel van visualisatie uw strategie bepalen. Met behulp van visualisatieoefeningen kunt u voor een wedstrijd uw zelfvertrouwen vergroten, waardoor u minder last hebt van spanning. Visualisatie helpt u lichaam en geest zo te programmeren dat u in die beslissende momenten optimaal presteert. Daarnaast kunt u het ook gebruiken om een wedstrijd achteraf na te spelen of om problemen in uw techniek op te sporen. Mocht u last hebben van een blessure dan kunt u toch uw techniek oefenen.

Workshop Mindful sporten

'Mindful' betekent 'met aandacht er zijn'. In de workshop 'mindful sporten' gaan we in op 'mindfulness' en hoe dit zijn toepassing vindt in de sport.

Mindfulness wordt op vele manieren beschreven, maar in al die beschrijvingen worden aandacht en een houding van niet beoordelende acceptatie genoemd. Eenvoudig gezegd: aandacht schenken aan wat zich voordoet van moment tot moment zonder oordelen wordt mindfulness genoemd. Wanneer u mindfulness toepast bij het sporten kan dit helpen om spanning tijdens het sporten te verlagen, uw concentratie te vergroten, pijn en moeheid beter te verdragen en uw motivatie te vergroten.

Tijdens deze workshop worden verschillende mindfulness-oefeningen gedaan en besproken hoe u deze toe kunt passen.

Workshop Concentratie

Wat wordt er nou mee bedoeld als een coach roept: “concentreer je”? En wat kunt u als sporter, medewerker of scheidsrechter doen om uw concentratie te verbeteren? In deze interactieve workshop ervaart u zelf wat optimale concentratie is en door middel van wetenschappelijk onderbouwde praktische tips over hoe om te gaan met afleiding leert u uw concentratie te verbeteren. Hierdoor leert u uw prestatie verbeteren met minder inspanning.

Workshop Leerstijlen

Niet iedereen leert op dezelfde manier. Als coach bent u misschien geneigd informatie op uw sporters over te brengen op een manier die bij u past. Het is belangrijk in een team om rekening te houden met de verschillende leerstijlen, zodat iedereen zo optimaal mogelijk bezig is. Deze workshop helpt u om zicht te krijgen op uw eigen leerstijl en die van uw sporters/teamgenoten en hoe u daarmee om kunt gaan.

 

Workshop Ontspanning en energizing

Bij deze workshop leert u uw spanningsniveau te beïnvloeden. Door middel van ademhalingstechnieken en bewust worden van uw spierspanning leert u beter met spanning om te gaan, zowel binnen als buiten wedstrijden. Met behulp van energizing-technieken leert u hoe u uzelf kunt oppeppen voor een training of wedstrijd.

Workshop Omgaan met agressie (voor scheidsrechters)

Deze workshop is voor scheidsrechters en andere professionals in de sport. Als

scheidsrechter kunt u terecht komen in veel moeilijke situaties, die veel van u kunnen vragen. In deze workshop wordt ingegaan op hoe u met lastige situaties en lastige mensen om kunt gaan. Aan de hand van het interactiemodel van 'Leary' wordt uitleg gegeven over waarom sommige situaties escaleren en andere niet. U krijgt handvatten aangeboden hoe u moeilijke situaties beter de baas kunt zodat u zich volledig kunt focussen op datgene wat het belangrijkst is op dat moment; als scheidsrechter de juiste beslissingen nemen in de wedstrijd.

Workshop Goal setting

Veel sporters stellen doelen op een manier die de prestatie negatief kan beïnvloeden, bijvoorbeeld: "deze wedstrijd moeten we winnen". Hiermee gaat u voorbij aan de vraag: Hoe gaat u winnen? In deze workshop leert u hoe u doelen kunt stellen op een manier die leidt tot beter gerichte aandacht, hogere motivatie en betere prestatie. Door het stellen van doelen kunt u uw vooruitgang beter volgen, waardoor u sneller vooruit zult gaan en gemotiveerder blijft. Wanneer de workshop door een team wordt gevolgd, wordt ook onderzocht wat de teamdoelen zijn en welke individuele doelen daarbij horen.

Workshop Positief coachen

Een coach zoekt altijd naar de manier waarop hij het beste uit zijn team kan halen. Als coach wilt u het leerproces van sporters faciliteren. Bij de workshop positief coachen wordt ingegaan op hoe u dit als coach kunt bereiken.