Nl En

Huisartsen

Grip Psychologen biedt kortdurende BGGZ behandelingen aan volwassenen vanaf 18 jaar. Wij behandelen mensen met uiteenlopende psychische klachten en bieden naast BGGZ ook behandeling binnen de SGGZ. Gemiddeld duren SGGZ-behandelingen bij Grip Psychologen ongeveer 1300 minuten. U kunt patiënten verwijzen naar de SGGZ wanneer er sprake is van complexere problematiek, bijvoorbeeld meerdere diagnoses of wanneer u verwacht dat behandeling langer dan 720 minuten (een tiental sessies) zal gaan duren.

Let op!

Helaas hebben wij voor de volgende problematiek niet de juiste specialismen in huis:

  • Persoonlijkheids- en/of hechtingsproblematiek
  • Crisis/suïcidaliteit
  • Psychotische klachten
  • Hoog risico op ernstige conflicten en/of geweld
  • Autisme spectrumstoornissen
  • Verslavingsproblematiek
  • Eetstoornissen
  • Complex/meervoudig trauma

Op de pagina 'voor wie' vindt u meer informatie over de problematiek die wij bij Grip behandelen.

Vergoeding

Als huisarts kunt u volwassenen met psychische klachten verwijzen waarbij u vermoedt dat er sprake is van een DSM-5 diagnose. Ook indien u niet zeker weet of er wel sprake is van een diagnose kunt u verwijzen. Wij zullen dit dan verder onderzoeken. De behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering indien er sprake is van een diagnose volgens de DSM-5. Een aantal diagnoses en klachten wordt sinds 2014 niet meer vergoed (bijv. aanpassingsstoornis, werkgerelateerde klachten, relatieproblemen, slaapstoornissen). Patiënten kunnen zich in dat geval nog steeds bij ons aanmelden maar komen mogelijk niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering.

U ontvangt, indien uw patiënt hiermee akkoord gaat, van de intake en bij ontslag een beknopte rapportage.

Direct Aanmelden

U kunt uw patiënt direct naar ons verwijzen via Zorgdomein. 

Uw patiënt dient zich vervolgens zelf aan te melden via het aanmeldformulier op deze website.

 

Indien u uw patiënt niet doorverwijst via Zorgdomein, dan dient u een verwijzing voor de psycholoog aan uw patiënt mee te geven. Uw patiënt kan zich dan alsnog via ons aanmeldformulier op deze website aanmelden. 

De NZA heeft voorwaarden opgesteld waar een verwijsbrief aan moet voldoen. Rechts bovenin op deze pagina vindt u een checklist en een format van een verwijsbrief.