Nl En

Grip psychologen biedt mogelijkheid tot volledige online behandeling

Grip biedt de mogelijkheid om behandeling volledig online te volgen. De meeste van de onze psychologen werken een of meer dagen per week vanuit huis en zien hun clienten dan via beeldbellen. Al onze psychologen zijn ervaren met online behandelingen.

Ook op de dagen dat zij op locatie werken is het mogelijk om de sessies via beeldbellen te laten plaatsen. De wachtljst voor online behandeling is meestal korter dan de wachtlijst voor behandeling op locatie. 

Onderzoek heeft aangetoond dat online behandeling even effectief is als face-to-face behandeling. Voordelen ervan zijn flexibiliteit en afwezigheid van reistijd. Daarnaast kan het volgen van sessies in je eigen huis helpen om veranderingen aan te brengen in je persoonlijke omgeving en naar je doel toe te werken. 

Blended-care

U heeft bij Grip ook de mogelijkheid om een blended-care behandeling te volgen. Dit betekent dat er naast de afspraken bij ons, u gebruik maakt van één of meerdere online modules. Deze modules worden ingezet als een aanvulling op uw behandelafspraken. Met behulp van deze modules kunt u bijvoorbeeld meer leren over uw klachten of nieuwe vaardigheden leren. E-health kan zorgen voor een effectievere behandeling en vergroot uw mogelijkheden om na de behandeling zelf verder te kunnen. Wij maken hiervoor gebruik van de E-health modules van Therapieland. Voor meer informatie over de modules die Therapieland aanbiedt, zie www.Therapieland.nl

 

Recente feedback van onze cliënten

 

Na de intake op kantoor in Amsterdam West heb ik alle behandelingen online gehad. Dat de communicatie digitaal verliep deed daar voor mij niets aan af. Sterker nog: omdat je de gehele behandeling elkaar 'van dichtbij' in het gezicht ziet voelt deze juist erg persoonlijk aan. Daarbij kun je ook gebruik maken van hulpmiddelen zoals een digitaal whiteboard. Kortom: een aanbevolen behandelmethode."

 

 

“Dankzij mijn online behandeling kan ik mijn therapiesessies stressvrij en gemakkelijk combineren met mijn werk rooster, omdat ik geen rekening hoef te houden met reistijd. De kwaliteit van deze vorm van therapie is ook effectief en werkt goed voor mij”

 

“De behandelingen vonden digitaal plaats vanwege corona. De kwaliteit van de gesprekken hadden hier echter niet onder te lijden. Heldere uitleg, grote belangstelling en evidente deskundigheid vonden ook digitaal hun weg. Het waren erg goede en helpende gesprekken. En dat allemaal zonder reistijd!”

 

“De online behandeling gaf mij een grote flexibiliteit: ik kon gesprekken bij mij thuis, bij mijn ouders of zelfs bij mijn vriend in Frankrijk voeren. Grip Psychologen gebruikt een platform wat ik makkelijk in het gebruik vond, en handig dat ik zelf mijn camera niet hoefde te zien; dit maakte mij minder zelfbewust en vrijer om ervaringen te delen.”

 

Ik voel mij volledig hersteld en de methoden die werden aangereikt om met mijn symptomen om te gaan waren erg nuttig voor mij. Het lukt mij om ze in de praktijk toe te passen. Ik heb de behandeling volledig online gevolgd in verband met de Covid pandemie. Ik ben ervan overtuigd dat dit een goede behandelvorm is en het bespaart je daarnaast ook tijd, geld en is duurzaam voor als je geen fiets gebruikt”

 

“Ik vind het prettig dat ik in mijn eigen vertrouwde omgeving ben tijdens de sessies. Ik kan van tevoren makkelijker even een momentje voor mezelf nemen om de sessie voor te bereiden, en dat maakt uiteindelijk dat ik meer uit de sessies kan halen. Ook is het een stuk makkelijker in te plannen in mijn week, aangezien ik geen rekening hoef te houden met reistijd. Daarnaast went het beeldbellen erg snel en het maakt de therapie niet minder persoonlijk dan therapie op locatie.”

 

“De online EMDR behandeling werkte veel beter dan ik had verwacht. Ik vond het handig om tijdens corona toch de juiste behandeling te kunnen krijgen voor mijn problemen. Daarnaast scheelde het me reistijd en kon ik vroegere behandeltijden kiezen. Ik kan me voorstellen dat het prettig kan zijn om af te wisselen tussen fysieke en online afspraken waar nodig.”

 

“In 2020 heb ik therapie gevolgd bij Grip Psychologen. Door de pandemie vonden al mijn sessies online plaats. Dit zou niet mijn eerste keuze geweest zijn maar ik vond de online behandeling erg goed en makkelijk om in mijn schema in te passen. Geen reistijd of wachttijd. Het platform wat gebruikt wordt is makkelijk in gebruik en het voelt daarnaast ook vertrouwd in eigen omgeving. De sessies waren goed gestructureerd en mijn persoonlijke doelen werden regelmatig geëvalueerd. Er was ook een regiebehandelaar betrokken in mijn proces. Ik heb een hoop praktische tools gekregen om mijn negatieve gedachtenpatronen en gedrag in moeilijke situaties te verbeteren. I beveel Grip Psychologen absoluut aan aan iedereen die zich weerbaarder wil voelen en een positieve en productieve werkmentaliteit wil creëren”

 

"Tot dusver heb ik mijn online behandeltraject bij Grip als heel positief ervaren. Ter voorbereiding op mijn traject ontving ik een gedetailleerd overzicht met de te doorlopen stappen en werd mij stapsgewijs toegelicht hoe ik mijn weg in de online omgeving kon vinden. Het gemak om in je eigen, vertrouwde omgeving in te bellen werkt voor mij heel prettig. Ook kunnen we met een online sessie zo optimaal mogelijk gebruikmaken van onze tijd, deze vliegt voorbij!"