Nl En

Slaapproblemen en -stoornissen

Heeft u slaapproblemen? U bent hierin niet de enige, namelijk één derde van de Nederlanders slaapt slecht. Als u een lange tijd slaapproblemen heeft, dan voelt u zich overdag vaak moe en slaperig. Het gevolg hiervan kan dan zijn dat u uw werk niet meer goed kan doen of u raakt bijvoorbeeld sneller geïrriteerd.

De oorzaken

Stress en verkeerde leefgewoonten zijn de meest voorkomende oorzaken van slaapproblemen. Stress zorgt ervoor dat uw lichaam in een alerte staat blijft, terwijl juist ontspanning nodig is om te kunnen slapen. Een verstoord dag/nachtritme of leefgewoontes zoals nog laat koffie drinken kunnen ook een slechte invloed hebben op uw slaap. Naast deze oorzaken kan het ook zijn dat u slaapproblemen heeft door traumatische gebeurtenissen, wat bijvoorbeeld leidt tot nachtmerries.

Behandeling 

Heeft u last van een slaapprobleem? Neem dan contact met ons op voor een behandeling. De behandeling zal bestaan uit cognitieve gedragstherapie. Tijdens een eerste gesprek kan de psycholoog kijken naar de oorzaken van uw slaapprobleem en wordt er een behandelplan opgesteld. Wacht niet te lang als u een slaapprobleem hebt, het is zonde om de klachten te laten verergeren, terwijl soms in een paar gesprekken al handvaten kunnen bieden om de slaap weer goed te pakken.

 

Voor meer informatie:

https://www.thuisarts.nl/slaapproblemen/ik-wil-beter-slapen

https://www.vgct.nl/vgct.nl/public/over-cgt/patienteninformatie/slapeloosheid

Blended Care

Wanneer er sprake is van slaapproblemen bieden wij gedeeltelijk online behandeling aan, in samenwerking met de online programma's (e-health) van Therapieland. Op de pagina Blended Care vindt u meer informatie.

Vergoeding

Deze klachten vallen niet onder de vergoede zorg. Tenzij er bij u een andere, wel vergoede stoornis wordt vastgesteld zult u voor deze klachten zelf de kosten moeten betalen. Informeer bij ons secretariaat naar de voorwaarden.

Contact opnemen

Wilt u direct een afspraak maken of wenst u meer informatie? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wij leggen u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.