Nl En

Somberheid en depressie

U lijdt onder een depressie of u voelt zich neerslachtig en futloos. Ondanks alle goede bedoelingen van vrienden en familie of pogingen die u zelf onderneemt, lijkt u niet meer uit de put te komen. Behandeling voor een depressie is soms nodig om het herstel te versnellen of om te voorkomen dat de klachten terugkeren.

De oorzaken

Neerslachtigheid, somberheid en depressies kunnen voortkomen uit verschillende oorzaken. Factoren zoals het verlies van een dierbare, nare ervaringen uit het verleden en geldzorgen kunnen bijdragen aan een negatieve spiraal. Een professionele aanpak van uw probleem kan u helpen om ervoor te zorgen dat u zich weer beter gaat voelen.

In sommige gevallen is depressie moeilijk te onderscheiden van een burnout, omdat sommige symptomen en gevolgen erg op elkaar lijken. Wanneer u mentaal en fysiek volledig bent uitgeput en bijvoorbeeld afstand neemt van werk en uw sociale omgeving, dan kan het zijn dat u eerder lijdt onder de gevolgen van een burnout.

Behandeling

Bij Grip Psychologen werken wij met cognitieve gedragstherapie. Een lichte depressie gaat vaak na verloop van tijd vanzelf over. Sommige mensen met een depressie zijn binnen 3 maanden hersteld zonder een vorm van behandeling te hebben gehad. Helaas geldt dit niet voor iedereen, zeker niet als het een zwaardere depressie betreft. Behandeling voor een depressie is soms nodig om het herstel te versnellen of om te voorkomen dat de klachten terugkeren. Meestal is een depressie goed te behandelen. Voor de beslissing om wel of niet in behandeling te gaan is het belangrijk om met een deskundige uw (depressieve) klachten te bepreken.

 

Voor meer informatie:

https://nedkad.nl/voor-patienten-en-belangstellenden/depressie/

https://www.vgct.nl/vgct.nl/public/over-cgt/patienteninformatie/depressie

Blended Care

Wanneer er sprake is van depressieve klachten bieden wij gedeeltelijk online behandeling aan, in samenwerking met de online programma's (e-health) van Therapieland.Op de pagina Blended Care vind je meer informatie.

Contact opnemen

Wilt u direct een afspraak maken of wenst u meer informatie? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wij leggen u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.