Nl En

Stressklachten en overspannenheid

Wellicht voelde u het al een beetje aankomen. Helaas liet de situatie het niet toe om op tijd gas terug te nemen, waardoor u zich overweldigd voelt. U bent overspannen. Hoe kon dit nou gebeuren, en nog belangrijker, hoe komt u er weer vanaf?

De oorzaken

De oorzaken van overspannenheid zijn van uiteenlopende aard. Op het moment dat iemand te veel te verwerken krijgt, maar geen rust neemt, dan kan men in overspannen toestand terecht komen. Het lukt dan niet meer om te ontspannen. Factoren zoals emoties, life-events en werkdruk kunnen hier een grote rol in spelen.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan overspannenheid, omdat het anders tot meer klachten kan leiden en het langer kan duren voor u van uw klachten af bent.

Behandeling 

U bent overspannen of u denkt dit op korte termijn te worden. Behandeling bij overspannenheid richt zich met name op het creëren van een juiste balans tussen inspanning en ontspanning en het omgaan met problemen (coping). Tevens wordt aan de hand van cognitieve gedragstherapie onderzocht welke irreële gedachten en bepaalde gedragspatronen uw klachten mogelijk in stand houden.

 

Voor meer informatie:

https://www.thuisarts.nl/overspannen/ik-ben-overspannen

Blended Care

Wanneer er sprake is van overspanningsklachten bieden wij gedeeltelijk online behandeling aan, in samenwerking met de online programma's (e-health) van Therapieland. Op de pagina Blended Care vindt u meer informatie.

Vergoeding

Behandeling voor overspannenheidsklachten valt niet onder de vergoede zorg. Dit betekent dat u voor de behandeling zelf de kosten moet betalen, tenzij er bij u een andere wel vergoede stoornis wordt vastgesteld. Informeer bij ons secretariaat naar de voorwaarden. 

Contact opnemen

Wilt u direct een afspraak maken of wenst u meer informatie? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wij leggen u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.