Nl En

Even voorstellen: de Grippers

Wie zijn de mensen achter de psychologen van Grip nou eigenlijk? Waarom zijn ze eigenlijk psycholoog geworden en hebben zij zelf ook wel eens angsten of onzekerheden? Tijd om de rollen eens om te draaien en jullie kennis te laten maken met de Grippers!

Deze week: Luc

 

1. Stel jezelf eens voor..ASCII

Ik ben Luc van Ommen, 34 jaar oud en woon in Utrecht. Ik ben dol op sport en doe dan ook onder andere

aan hardlopen, mountainbiken, squash en snowboarden. Eigenlijk vind ik elke sport wel leuk om te doen.

Hoe meer adrenaline erbij komt kijken des te leuker ik het vind. Daarnaast vermaak ik me natuurlijk

graag met vriend(inn)en en lees ik graag.

 

2. Waarom ben je psycholoog geworden?

Omdat ik alles wat ik erover las enorm interessant vond. Ik had meerdere interesses voor ik ging

studeren, maar psychologie sprak mij samen met sporten toch wel het meeste aan. Nu heb ik daar

met dank aan Grip Psychologen een mooie combinatie van kunnen maken als psycholoog, sportpsycholoog

en running therapeut.

 

3. Hoe lang werk je al bij Grip en hoe ben je er terecht gekomen?

Ik werk inmiddels meer dan drie jaar bij Grip. Tijdens mijn stage hoorde ik van een collega over Grip Psychologen. Wat zij deden sloot precies aan bij mijn interesses, namelijk zowel klinische als sportpsychologie. Dat was precies wat ik wilde, dus toen kon ik het natuurlijk niet laten om te solliciteren toen ik zag dat er een vacature was.

 

4.Wat betekent Grip voor jou?

Bij Grip voel ik me heel goed. Ik heb superfijne collega’s en kan precies doen wat ik leuk vind. Wanneer je als psycholoog een nieuw idee hebt bij Grip, dan krijg je ook de ruimte om daar wat mee te doen. Zo wilde ik graag Running therapie opstarten en heb ik alle hulp en steun gekregen om dat te doen. Dat maakt het heel erg fijn om bij Grip te werken.

 

5. Wat vind je het leukste aan je werk?

Wanneer ik merk dat het steeds beter gaat met mensen en ze weer lekker in hun vel komen te zitten. Wanneer ze weer steeds meer lachen, meer kunnen genieten en/of weer rustiger worden. Daar haal ik veel voldoening uit.

 

6. Wat vind je het moeilijkste aan je werk?

Dat ik zulke leuke collega’s heb en ze zo weinig heb kunnen zien de afgelopen 3 jaar. We hebben de afgelopen jaren vooral op verschillende plekken van elkaar gewerkt. Gelukkig hebben we een nieuw pand inmiddels en zullen we elkaar binnenkort veel meer gaan zien. Ik kan niet wachten! :D

 

7. Wat doe je in je vrije tijd?

Dat heb ik eigenlijk al bij vraag 1 verklapt.. oeps.. Sport dus.. nog een beetje sport.. en wat andere dingen..

 

8. Waar ben je bang voor?

Ik word er bang van dat ik geen antwoord heb op deze vraag.

 

9. Wanneer heb je voor het laatst gelachen en waarom?

Zo’n 3 jaar geleden was denk ik de laatste keer. Ik heb een erg slecht gevoel voor humor. Nee hoor, je kunt beter vragen wanneer ik voor het laatst niet heb gelachen. Elke dag valt er genoeg te lachen in de sessies, met collega’s en privé. Ik ben bijna nooit chagrijnig.

 

10. Hoe hou jij zelf grip op je leven?

Door veel dingen te doen waar ik voldoening en plezier uit haal. Door zo goed mogelijk naar mijn lichaam proberen te luisteren en rust te nemen wanneer nodig. Natuurlijk schat ik het wel eens verkeerd in ;), maar gelukkig heb ik een lieve vriendin die me terugfluit als ik weer eens te enthousiast teveel tegelijk wil doen. Als iets me dwars zit en ik kan er wat aan veranderen dan doe/probeer ik dat. Als ik er niks aan kan veranderen dan accepteer ik het.