Nl En

Even voorstellen: de Grippers

Wie zijn de mensen achter de psychologen van Grip nou eigenlijk? Waarom zijn ze eigenlijk psycholoog geworden en hebben zij zelf ook wel eens angsten of onzekerheden? Tijd om de rollen eens om te draaien en jullie kennis te laten maken met de Grippers!

Deze week: Nanda

 

1. Stel jezelf eens voor..Grip-Nanda

Ik ben Nanda, ik ben 31 jaar en ik ben geboren en getogen in Drenthe. Ik was er als klein

meisje heilig van overtuigd dat ik boerin (en schaatser) zou worden, maar Inmiddels woon ik al

meer dan twee jaar midden in de stad Utrecht en werk ik alweer een tijdje als psycholoog.

En dat bevalt me uitstekend.   

 

2. Waarom ben je psycholoog geworden?

Ik las op de middelbare school het boek “effect” , wat geschreven is door de

oud-topschaatser Johan Olaf Koss. Hij werkte samen met een psycholoog en die

heeft hem geholpen bij het behalen van zijn topprestaties. Ik realiseerde me toen dat

de manier waarop je nadenkt zoveel invloed heeft op je hele functioneren. Ik vond dit zo

interessant dat ik besloot om psychologie te gaan studeren. 

 

3. Hoe lang werk je al bij Grip en hoe ben je er terecht gekomen?

Ik werk sinds 2,5 jaar bij Grip. Ik ben tijdens mijn studie bevriend geraakt met mijn voormalige collega Meral. Zij werkte al eerder bij Grip en bracht me op de hoogte van de vacature.

 

4. Wat betekent Grip voor jou?

Ik ervaar bij Grip veel onderlinge betrokkenheid. Mijn collega’s zijn toegankelijk en betrouwbaar, wat maakt dat er een fijne sfeer heerst. 

 

5. Wat vind je het leukste aan je werk?

Ik vind het heel leuk om met verschillende mensen te werken. Iedereen heeft een ander verhaal en een eigen manier waarop hij/zij met dingen omgaat en dat maakt dat het werk nooit saai wordt. Ik vind het heel interessant om uit te zoeken wat ervoor zorgt dat iemand klachten heeft ontwikkeld. En het geeft natuurlijk voldoening wanneer ik zie dat mensen oude patronen doorbreken en zich beter gaan voelen. 

 

6. Wat vind je het moeilijkste aan je werk?

Ik vind het soms best lastig om de gesprekken op tijd af te ronden. Ik loop dan ook wel eens een beetje uit..

 

7. Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben heel graag buiten, het liefst in de natuur en wat ik dan meestal doe is sporten, maar ik kan ook heel passief een paar uurtjes in de zon zitten hoor. Verder vind ik het heel leuk om nieuwe dingen te ontdekken en spontaan te bedenken waar ik zin in heb. En ik vind ik het heel erg leuk om onder de mensen te zijn, ik spreek graag met vrienden af. 

 

8. Waar ben je bang voor?

Ik vind het stiekem best wel eng om in een rondslingerende kermisattractie te zitten. Ik vraag me tijdens zo’n ritje altijd af of het normaal is dat de bakjes zo kraken en of de schroeven wel voldoende vastzitten. Eigenlijk vind ik kermisattracties helemaal niet zo leuk, maar ik hang graag een beetje de held uit. 

 

9. Wanneer heb je voor het laatst gelachen en waarom?

Ik lach regelmatig om mezelf als ik iets onhandig heb aangepakt, of wanneer ik van mening ben dat ik een goede grap heb gemaakt. En over dat laatste punt zijn de meningen wel eens verdeeld. 

 

10. Hoe hou jij zelf grip op je leven?

Door vooral energie te steken in dingen waar ik zelf invloed op heb. Verder ben ik geneigd om meer in oplossingen te denken dan in problemen. Hoewel dat soms ook wel eens voor problemen zorgt, want soms gaan dingen desondanks hartstikke fout. Maar daar lach ik meestal weer om.