Nl En

Even voorstellen: de Grippers

Wie zijn de mensen achter de psychologen van Grip nou eigenlijk? Waarom zijn ze eigenlijk psycholoog geworden en hebben zij zelf ook wel eens angsten of onzekerheden? Tijd om de rollen eens om te draaien en jullie kennis te laten maken met de Grippers!

Deze week: Floor

 

1. Stel jezelf eens voor..Grip-Floor1

Ik ben Floor Boersma, 28 jaar oud en woon in Haarlem. Ik ben psycholoog bij Grip Psychologenpraktijk en werk ook 2 dagen als POH-GGZ bij twee verschillende huisartspraktijken. 

 

2. Waarom ben je psycholoog geworden?

Vroeger wilde ik altijd actrice worden, dat had mogelijk wat te maken met hoe leuk ik het vond om mij in te leven in andere personages. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door mensen en met name de verschillen onderling. Waarom de één zo anders kan reageren, voelen, of een andere mening kan hebben vergeleken met een ander. Daarnaast vind ik het fijn om iets bij te kunnen dragen aan de maatschappij en mensen te kunnen helpen, daarom was de keuze voor de studie psychologie vrij makkelijk gemaakt.

 

3. Hoe lang werk je al bij Grip en hoe ben je er terecht gekomen?

Ik werk nu 2 jaar voor Grip. Ik had al een half jaar eerder gesolliciteerd, maar toen werd ik nog niet uitgenodigd voor een gesprek. Precies op de dag dat ik hoorde dat mijn baan bij PsyQ echt definitief zou stoppen werd ik gebeld of ik toch op gesprek wilde komen bij Grip, perfect timing dus!

 

4. Wat betekent Grip voor jou?

Een hele fijne, gezellige en leerzame werkplek met superleuke, grappige en lieve collega’s. 

 

5. Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste vind ik om samen met de cliënt op onderzoek te gaan: samen te kijken naar wat het probleem is, welke verbanden er onderling liggen, welke klachten er zijn en hoe deze dan weer door verschillende factoren in stand worden gehouden.

Ik vind het altijd super om te zien hoe iemand zijn angsten overwint en/of leert om nieuwe stappen te maken.  Heel soms ga ik wel eens mee met een cliënt om zo’n exposure-oefening te doen, waarbij de angst echt wordt aangegaan en overwonnen. De groei die een cliënt dan in korte tijd meemaakt vind ik geweldig om zien. Daarnaast geeft het mij veel voldoening en vind ik het dankbaar werk, bijvoorbeeld wanneer ik help met het verwerken van pijnlijke herinneringen en/of gebeurtenissen.

 

6. Wat vind je het moeilijkste aan je werk?

Om mezelf tot het uitvoeren van administratieve handelingen, zoals brieven schrijven, toe te zetten..

 

7. Wat doe je in je vrije tijd?

Ik schilder veel, met name portretten. Ik hoop hier ook binnenkort mee te kunnen gaan exposeren. Daarnaast probeer ik regelmatig te sporten: boksen en hardlopen, dat is ook wel nodig want ik doe heel erg graag drankjes en hapjes met vrienden. Ik hou ook veel van muziek en ga regelmatig naar concerten, feestjes en festivals.

 

8. Waar ben je bang voor?

Hoogtes zijn niet mijn ding. En spinnen en kakkerlakken ook niet.

 

9. Wanneer heb je voor het laatst gelachen en waarom?

Vorige week, probeerde ik een mop te vertellen maar dat ging helemaal mis. 

 

10. Hoe hou jij zelf grip op je leven?

Héél erg duidelijk een onderscheid houden tussen werk en vrije tijd! En in die vrije tijd vooral heel veel dingen doen die ik leuk vind en waar ik energie en voldoening uit haal. 

Vooral eens in de zoveel tijd een mooie reis maken en in contact komen met verschillende culturen, geeft mij veel energie! Ik ben onlangs naar Zuid-Afrika geweest en kan hier voor mijn gevoel dan nog maanden op teren. Verder maak ik ook regelmatig gebruik van de lieve mensen om me heen, door af en toe even te flink te spuien, te reflecteren of te lachen om onzinnige dingen met samen met mijn vrienden, familie en lief.