Nl En

G-training

G-training

Wat is de G-training?

De G-training is erop gericht cliënten meer uitleg te geven over cognitieve gedragstherapie en dagelijks te oefenen met G-schema's en gedragsexperimenten. Beiden zijn basisvaardigheden voor het werken aan herstel van psychische klachten en worden daarom ook in elke cognitieve gedragstherapeutische behandeling ingezet. 

Veel mensen hebben last van piekergedachten en negatief denken. Vaak bepalen gedachten hoe iemand zich gedraagt en voelt in een bepaalde situatie. Dit betekent dat als u uw gedachten leert veranderen, ook uw gevoel en gedrag zullen veranderen.

In deze groep wordt er samen met u onderzocht welke gedachten verantwoordelijk zijn voor het nare gevoel of problematisch gedrag waar u last van heeft. Vervolgens leert u technieken aan om kritisch te bekijken of deze gedachten wel kloppen. Zo nodig formuleert u nieuwe, beter bij de situatie passende gedachten. We noemen dat 'realistische gedachten'.

 

 

Voor wie? 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cognitieve therapie bij veel psychische klachten werkt, onder andere angstklachten, stemmingsklachten, spanningsklachten en traumagerelateerde klachten.

Volgt u momenteel al een individuele behandeling en wilt u meer training in het toepassen van het G-schema? Wilt u misschien meer gedragsexperimenten doen dan u nu al doet of meer inzicht krijgen in uw denken? Of wilt u meer theorie bijgespijkerd krijgen? Dan is deze training een mooie aanvulling. 

Ook als u nog geen behandeling volgt, kunt u zich aanmelden; de G-training kan ook als een op zichzelf staande training gevolgd worden. 

Misschien staat u al wel bij ons op de wachtlijst voor individuele behandeling, maar duurt het wachten lang? Dan kunt u toch vast aan de slag door deze training te volgen.  

Wanneer?

Raadpleeg de agenda voor de nieuwe data voor de G-training. Let op, deze kan al vol zitten, aangezien er een maximaal van 10 deelnemers geldt. U kunt dan het secretariaat vragen naar de eerstvolgende mogelijkheid.

Kosten

Indien u deze training als onderdeel van uw behandeling bij Grip Psychologen volgt, worden de kosten vergoed door de zorgverzekering.

De kosten zijn €350,- voor de hele training als u deze los volgt.