Nl En

G-training

Wat is de G-training?

De G-training is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Tijdens deze groepstraining is het de bedoeling dat je middels het zogenoemde g-schema bewuster wordt van wat je denkt (= cognitie), voelt en doet, maar ook hoe je zelf invloed hierop kan uitoefenen.
Veel mensen hebben last van piekergedachten en negatief denken. Vaak bepalen gedachten hoe iemand zich voelt en vervolgens gedraagt in een bepaalde situatie. In deze groep wordt er samen met u onderzocht welke gedachten verantwoordelijk zijn voor het nare gevoel of niet-helpende gedrag waar u last van heeft. Vervolgens leert u technieken om kritisch te bekijken of deze gedachten wel kloppen. Zo nodig formuleert u nieuwe, beter bij de situatie passende gedachten. We noemen dat 'realistische’ of ‘helpende’ gedachten. Daarnaast leer je te kijken in hoeverre jouw gedrag functioneel is en onderzoek je wat er gebeurt als je iets anders gaat doen. Dit doe je bijvoorbeeld middels een gedragsexperiment.
Zowel cognitieve therapie als gedragstherapie zijn basisvaardigheden voor het werken aan herstel van psychische klachten en worden daarom ook in elke cognitieve gedragstherapeutische behandeling ingezet.

Voor wie? 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cognitieve therapie bij veel psychische klachten werkt, onder andere angstklachten, stemmingsklachten, spanningsklachten en traumagerelateerde klachten.

Volgt u momenteel al een individuele behandeling en wilt u meer training in het toepassen van het G-schema? Wilt u misschien meer gedragsexperimenten doen dan u nu al doet of meer inzicht krijgen in uw denken? Of wilt u meer theorie bijgespijkerd krijgen? Dan is deze training een mooie aanvulling. 

Misschien staat u al wel bij ons op de wachtlijst voor individuele behandeling, maar duurt het wachten lang? Dan kunt u toch vast aan de slag door deze training te volgen.  

Kosten

Deze training is alleen mogelijk als onderdeel van uw behandeling bij Grip Psychologen en daarmee worden de kosten vergoed door de zorgverzekering.