Nl En

Runningtherapie

4.1

Wilt u zich mentaal fitter voelen, een betere stemming hebben en meer zelfvertrouwen ontwikkelen? Of heeft u slaapproblemen of angsten waar u vanaf wilt? Dan is runningtherapie in een groep bij Grip Psychologen iets voor u!

Wat is Runningtherapie?

Running therapie is het inzetten van een rustige duurloop, waarbij op matig intensief niveau wordt bewogen. Onderzoek laat positieve resultaten zien van beweging bij onder andere depressie, angst, verslaving en chronische pijn. De groep wordt begeleid door een psycholoog, die tevens is opgeleid tot running therapeut.

 

Voor wie is de cursus geschikt?

Runningtherapie is bedoeld voor mensen die last hebben van (milde) klachten zoals somberheid, vermoeidheid en angst. Je hoeft geen goede conditie te hebben om mee te kunnen doen, iedereen kan op eigen tempo lopen.

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is op een ontspannen, niet-prestatiegerichte manier te leren bewegen. We werken met persoonlijke doelen. 

Cursusdagen

De cursus is iedere woensdagmiddag van 15:30 - 17:00 uur.

Afwijkende tijden en/of dagen zullen met de groep worden gecommuniceerd.

 

Locatie: We verzamelen in de wachtruimte op onze locatie op de Falckstraat.

 

De cursus duurt maximaal 1,5 uur per keer. Het zal bestaan uit een lichte warming up, het uitvoeren van een training van je persoonlijk afgestemde loopschema en achteraf rekken en strekken.

 

Het is een doorlopende cursus, wat betekent dat je op elk moment kan instromen en niet hoeft te wachten tot een nieuwe cursus start.

Kosten en aanmelden

De Running therapie is alleen bij ons te volgen als aanvulling op de behandeling bij een psycholoog en niet als een op zichzelf staande behandeling. Je kunt je via je psycholoog laten aanmelden voor de Running therapie. De running therapeut zal contact met je opnemen voor een intakegesprek om te kijken of Running therapie passend is voor jou. Tijdens de eerste training onderzoeken we wat jouw startniveau is en wordt er een persoonlijk loopschema gemaakt dat je kunt volgen.

In de meeste gevallen worden de kosten vergoed door de zorgverzekering.
Mocht je twijfelen of Running therapie passend is, vraag dan vooral je psycholoog of onze running therapeut contact met je op kan nemen om samen te onderzoeken of Running therapie iets voor jou is.