Nl En

Runningtherapie

4.1

Wilt u zich mentaal fitter voelen, een betere stemming hebben en meer zelfvertrouwen ontwikkelen? Of heeft u slaapproblemen of angsten waar u vanaf wilt? Dan is runningtherapie in een groep bij Grip Psychologen iets voor u!

Wat is Runningtherapie?

Runningtherapie is het inzetten van een rustige duurloop, waarbij op matig intensief niveau wordt bewogen. Onderzoek laat positieve resultaten zien van beweging bij onder andere depressie, angst, verslaving en chronische pijn. Daarnaast versterkt beweging het lichaam, zorgt het voor ontspanning en creëert het een algehele verbetering in de stemming. Bij mensen die regelmatig op matig intensief niveau bewegen treedt een aanzienlijke verbetering in lichamelijke en geestelijke gezondheid op. De runningtherapiegroep wordt begeleid door een psycholoog, die tevens is opgeleid tot runningtherapeut. De toegevoegde waarde van runningtherapie door psychologen is dat er extra aandacht is voor de relatie tussen lichaam en geest.

 

Voor wie?

Runningtherapie is bedoeld voor mensen die last hebben van (milde) klachten zoals somberheid, vermoeidheid en angst. U hoeft geen goede conditie te hebben om mee te kunnen doen, we lopen op verschillende tempo’s.

Doel van de training

Het doel van de training is op een ontspannen, niet-prestatiegerichte manier te leren bewegen. We werken met persoonlijke doelen. 

Wanneer?

Raadpleeg de agenda voor de nieuwe data van runningtherapie. Let op, deze kan al vol zitten. U kunt dan het secretariaat vragen naar de eerstvolgende training.

Kosten

In de meeste gevallen worden de kosten vergoed door de zorgverzekering.

De kosten zijn €350,- voor de hele training. Dit is inclusief intakegesprek, gepersonaliseerd loopschema, tien trainingsmomenten en een reader met aanvullende informatie over onderwerpen zoals ademhaling, hardloopkleding, motivatie en mindfulness.